Dva hlavní důvody, proč ve městech vsadit na klimatizaci

Lidé, žijící na venkově, a to zejména v horských terénech nebo v pahorkatinách s vyšší nadmořskou výškou, mají nespornou výhodu v tom, že mohou lépe čelit letním extrémním vedrům ve srovnání s lidmi ve městech. Ve venkovské oblasti lépe proudí vzduch, máte to poměrně blízko do lesa, k vodnímu rezervoáru, ale hlavně v průběhu noci teplota ovzduší poměrně rychle klesá vzhledem k malému rozsahu zděné zástavby.

klimatizace před domem

Na venkově je více parcel se zahradami a slunce nemá takovou sílu rozpálit obytnou zónu tak, jak je tomu v některých městských čtvrtích. Cihly, asfalt a beton, které ve městě převládají, výrazně absorbují sluneční tepelné záření a ještě dlouho po západu slunce je vyzařují do prostoru podobně, jak to dokáže rozpálená litinová pečící pánev na již vypnutém hořáku kuchyňského sporáku.

A tak se běžně stává, že pokud je na venkově teplota 32 stupňů Celsia, což je ještě snesitelné, ve stejném regionu je uprostřed městského centra teplota o osm až deset stupňů vyšší. Takovéto hodnoty již hraničí s úpalem, zejména pokud se tento jev opakuje den co den, třeba celých čtrnáct dnů. A že je to možné i delší dobu, nám prokázal rok 2015, kdy v červenci a v srpnu překonávaly meteorologické statistiky dlouhodobé teplotní rekordy.

tři klimatizace

Chraňte se před úpalem a pořiďte si ionizátor

Lidem ve městech mnohdy nezbývá nic jiného, než vsadit na spolehlivou klimatizaci v Praze. Bez ní by se to tu nedalo vydržet a mohli bychom být ohrožováni na životě každý rok. Klimatizace se vám vyplatí i v případě, že ji zapínáte pouze tři týdny v roce, nebezpečí úpalu nelze podcenit a někdy může mít i fatální následky. Ohroženi jsou zejména kardiaci, těhotné ženy, malé děti, senioři, domácí zvířata a lidé, kteří trpí deficitem magnézia, což je téměř sedmdesát procent populace.

Spolu s klimatizací se vyplatí uvažovat i o montáži ionizátoru. Ionizátor produkuje záporné ionty, velmi potřebné pro regeneraci organismu, a které se vyskytují hlavně v přírodě, zejména na venkově.

Zpět nahoru